‘Judas Andre Onana naait iedereen bij Ajax’

Andre Onana lijkt transfervrij te gaan vertrekken bij Ajax. En dat terwijl hij een langdurige dopingschorsing uitzit vanwege het verboden middel furosemide.

“Onana benadeelde zijn club, waar hij sinds 2015 miljoenen verdient”, schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Hij is onmisbaar tussen de palen. André Onana behoort tot de beste tien keepers ter wereld. Hij vertegenwoordigt een enorm kapitaal, misschien wel 40 miljoen euro. Toen hij voor een jaar werd geschorst, verdampte dat bedrag. En Ajax moest prompt zijn toevlucht nemen tot keepers die niet kunnen tippen aan de betrouwbaarheid en kwaliteiten van Onana. De club viel hem niet af, integendeel. Ajax betaalde deze nalatige, onprofessionele sportman zijn astronomische wedde gewoon door.”

Hij vervolgt: “André Onana dupeerde medespelers, trainers, clubleiding en supporters. U en ik zouden ons verdomd schuldig voelen en ons van onze beste kant willen laten zien. Onana niet. Hij naait Ajax (medespelers, trainers, clubleiding en supporters) nog eens. De Kameroense doelman weigert namelijk zijn contract te verlengen en speculeert zo op een gemakkelijk transfervrij vertrek komende zomer. Dat laatste betekent dat hij een flink deel van de voor Ajax verloren gegane transfersom als tekengeld in eigen zak kan steken.”

Borst concludeert: “Schofterig, zegt Kenneth Pérez. Ik vind het erger. Geef er maar een naam aan. Aso. Verrader. Judas.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.