Ajax pakt al 45 miljoen euro zonder te spelen

Zonder een duel te hebben gespeeld in de Champions League is Ajax nu al zeker van een bedrag van 45 miljoen euro. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De startpremie voor deelname aan de Champions League bedraagt jaarlijks 15,64 miljoen euro. Dat ontvangen alle deelnemende teams. Bovendien ontvangt de Nederlandse landskampioen ruim 25 miljoen euro uit de marketingpoule. Voor de totale inkomsten zou Ajax nu al twee keer recordaankoop S├ębastien Haller (die voor 22,5 miljoen kwam, red.) kunnen kopen.

Goede prestaties verhogen de inkomsten. Een overwinning levert namelijk 2,8 miljoen euro op, terwijl een gelijkspel 930.000 euro in de clubkas brengt. Ajax is in de groepsfase sowieso verzekerd van zes wedstrijden. Het bereiken van de achtste finale staat gelijk aan een geldbedrag van 9,6 miljoen euro, terwijl kwartfinalisten 10,6 miljoen euro ontvangen.

Onder de huidige coronamaatregelen mag Ajax 36.000 supporters toelaten op de tribunes. Dat betekent dat Ajax in drie thuisduels zo’n vier miljoen euro binnenharkt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.