CHAMPIONS LEAGUE: Ajax tegen Sporting, Dortmund en Besiktas

Ajax moet het in de groepsfase van de Champions League opnemen tegen Sporting Portugal, Borussia Dortmund en Besiktas.

Ajax speelde één keer eerder tegen Sporting Lissabon. In het seizoen 1988/1989 werd Ajax in de eerste ronde van de UEFA Cup gekoppeld aan de Portugezen, maar verloor beide wedstrijden. Besiktas werd twee keer getroffen. Zowel in het seizoen 1966/1967 als in het seizoen 1993/1994 wist Ajax beide wedstrijden te winnen.

Ook tegen Borussia Dortmund werd twee keer gespeeld. In 1996 werden de Duitsers twee keer verslagen in de kwartfinale van de Champions League. Beide ploegen kwamen elkaar vervolgens tegen in de groepsfase van de Champions League in 2012. Toen won Dortmund beide duels.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.