‘Ryan Gravenberch gaat Ajax meer dan 86 miljoen opleveren’

In 2019 vertrok Frenkie de Jong voor maar liefst 86 miljoen euro naar FC Barcelona maar Aad de Mos denkt dat Ryan Gravenberch de Amsterdammers nog meer geld gaat opleveren.

In een interview met Voetbal International zegt hij over de jongeling: “Dat is een geweldige speler om naar te kijken. Enorme potentie. Ik blijf zeggen: dat gaat het grootste kapitaal van Ajax ooit worden. Als hij het EK gaat spelen. En dat zal hij gaan doen.”

De Mos gaat verder: “Hij heeft zich ook langzaam onttrokken van de hand van zijn leermeester, Daley Blind. Daar heeft hij een paar wedstrijden moeite mee gehad, maar de laatste wedstrijden is hij zich daarvan aan het onttrekken. Ik vond hem tegen Utrecht en AZ weer heel goed.”

Gravenberch heeft een hele rits kwaliteiten: “Dat-ie compleet is, dat-ie creatief is. En voordat hij de bal krijgt, weet hij wat hij moet doen. Hij oriënteert zich heel goed op het veld: waar hij moet staan. En hij kan bij een aanname met één of twee bewegingen een speler passeren, er zijn weinig spelers die dat kunnen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.