Lindhout legt uit waarom doelpunt van Klaassen werd afgekeurd

Ajax speelde gisteren in eigen huis met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht. In de wedstrijd werd een doelpunt van Davy Klaassen afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. De scheidsrechter Allard Lindhout reageert hier nu op.

“Het is een lastige situatie, voor zowel de arbitrage op het veld als de VAR. De spelers staan heel dicht bij elkaar en de camera staat niet helemaal loodrecht. De VAR heeft zijn werk gedaan met de middelen die hij had en de beslissing die op het veld was gemaakt is blijven staan”, begint Lindhout voor de camera van ESPN.

Lindhout bevestigt dat het niet goedkeuren van het doelpunt te maken heeft met de onzekerheidsmarge van tien centimeter. “Als hier de grensrechter had gezegd: joh, ze staan zo dicht bij elkaar, het is een doelpunt. Dan waren de lijnen getrokken, lagen ze waarschijnlijk op elkaar en was de beslissing ook blijven staan.”

Hoewel hij het niet helemaal zeker weet, denkt Lindhout dat het een geldig doelpunt was. “Mijn gevoel komt daar heel dicht bij in de buurt”, aldus de arbiter, die niet weet hoe dit soort zaken in de toekomst voorkomen kan worden. “Ik ben niet heel technisch op dat gebied, dat laat ik aan de technische mensen over.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.