‘Fredrik Midtsjo zou echt fantastisch bij Ajax passen’

Analist en voormalig profvoetballer Theo Janssen denkt dat AZ-middenvelder Fredrik Midtsjo prima bij Ajax zou passen. Maar clubwatcher Freek Jansen weet te melden dat de Amsterdammers onvoldoende overtuigt zijn van zijn kwaliteiten.

Aan tafel bij Studio Voetbal worden de kwaliteiten van Midtsjö bewierookt. Volgens Van Hooijdonk kan hij ‘met twee vingers in de neus’ op de positie van Pablo Rosario of Ibrahim Sangaré spelen bij PSV. “We hebben laatst PSV-AZ gehad. Koopmeiners en Midtsjö zijn een klasse beter dan Rosario en Sangaré. Hij kan overal mee.”

Met dat laatste is Janssen het eens. Hij vindt de middenvelder van de Alkmaarders wel iets voor Ajax. “We hebben het weleens over de rechtermiddenvelder bij Ajax, naast Gravenberch. Hij zou daar fantastisch spelen. Hij zou daar écht fantastisch passen.” Volgens VI-clubwatcher Jansen is van een overstap naar Amsterdam geen sprake. “Hij is een paar keer voorbij gekomen, ook intern en tijdens het scoutingsoverleg. Eigenlijk is steeds de conclusie onder aan de streep: niet goed genoeg.”

Dat laatste verrast de oud-prof van Vitesse, FC Twente en Ajax. “Als je dan kijkt naar Álvarez en andere jongens die daar spelen, hij is veel beter. Hij kan stofzuigen, maar hij probeert ook elke bal vooruit te spelen. Hij heeft een fantastisch loopvermogen. Als ik Ajax was en ik had nog ergens tien miljoen euro liggen…”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.