‘Matthijs de Ligt duurste Nederlandse speler ooit door clausule’

Juventus is tevreden over haar mandekker Matthijs de Ligt. En daarom willen ze hem ten koste van alles behouden voor de club. Dit weet de Italiaanse journalist Fabrizio Romano te melden.

De ‘transfergoeroe’ meldt op Twitter dat De Oude Dame de Oranje-international als een sleutelspeler ziet en dus is een verkoop vrijwel uitgesloten. Oefenmeester Andrea Pirlo zou het zelfs zien zitten om de voormalige Ajax-sterspeler aanvoerder te maken, zo konden we eerder lezen in de Italiaanse media.

Wél onthult Romano dat De Ligt een transferclausule in zijn contract bij Juventus heeft staan, waardoor hij in de zomer van 2022 voor het vaste megabedrag van 150 miljoen euro mag vertrekken. Is er een grootmacht die die geldsom voor hem op tafel legt, dan wordt de stopper de duurste Nederlandse speler aller tijden. Dat record staat nu nog op naam van Frenkie de Jong, die voor 86 miljoen euro van Ajax naar FC Barcelona transfereerde.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.