‘Ajax moet minimaal 10 miljoen euro betalen voor Evander’

Ajax heeft een oogje op de middenvelder Evander da Silva Ferreira. Hij is een -jarige speler die uitkomt voor het Deense FC Midjylland.

Die club speelde twee keer tegen de nummer één van de Eredivisie in de groepsfase van de Champions League en klaarblijkelijk heeft de Braziliaan toen een goede indruk achtergelaten, ondanks het feit dat de Denen roemloos uitgeschakeld werden.

Journalist Pedro Almedia laat op Twitter weten dat Ajax hem nu in wil lijven. Ook Palmeiras is echter in de markt voor de spelmaker, die nog tot medio 2024 vastligt bij Midtjylland. Daarom kost hij een behoorlijk smak geld, naar verluidt minstens 10 miljoen euro.

In een eerder stadium werden de Amsterdammers al aan Claudinho van Red Bull Bragantino gelinkt, de topscorer van de Braziliaanse competitie. Evander is een wat goedkopere optie, maar het blijft de vraag wat oefenmeester Erik ten Hag precies met een extra middenvelder moet: hij beschikt al over onder meer Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Edson Álvarez, Zakaria Labyad, Jurgen Ekkelenkamp en de bovengenoemde Kudus. Wél zou het natuurlijk zo kunnen zijn dat er ook uitgaande transfers op komst zijn.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.