Huntelaar stapt naar Schalke-bestuur vanwege werkwijze trainer

Klaas-Jan Huntelaar is met twee andere Schalke-spelers naar het bestuur van zijn club gegaan. Ze zijn het namelijk oneens met de werkwijze die trainer Christian Gross hanteert. Dit weet het medium BILD te melden.Hij zou samen met twee andere nieuwkomers, Sead Kolasinac en Shkodran Mustafi, bij het Schalke-bestuur gevraagd hebben om het ontslag van de trainer.

Het bestuur van Die Königsblauen heeft geen gehoor gegeven aan het verzoek van de drie Schalke-spelers, die het voortouw genomen zouden hebben namens de gehele selectie, meldt BILD. Gross, die pas vanaf begin dit jaar voor de groep staat, blijft de trainer van de Bundesliga-club.

De Schalke-selectie ziet niets in de werkwijze van Gross en Huntelaar, Mustafi en Kolasinac zouden daarom naar het Schalke-bestuur zijn gestapt. Gross’ tactische plannen zouden niet kloppen en op de trainingen zou hij spelersnamen door elkaar halen. Daarnaast is er kritiek op fysiotherapeut Werner Leuthard: de spelers zien hem als medeverantwoordelijke voor de volle ziekenboeg. Zo staat Huntelaar al lange tijd langs de kant met een kuitblessure.

Schalke staat voor een loodzware opdracht dit seizoen. Het staat onderaan in de Bundesliga, met een achterstand van negen punten op nummer zestien Arminia Bielefeld. Er zijn nog twaalf Bundesliga-duels te spelen dit seizoen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.