‘Ajax-speler maakt grote indruk bij Franse media’

Ajax wist zich gisteren voor de laatste zestien te plaatsen in de Europa League. De Amsterdammers wonnen met 2-1 en dat was dezelfde uitslag als vorige week in Frankrijk. De Franse media is vooral onder de indruk geraakt van Dusan Tadic.

De captain krijgt, net als Davy Klaassen, een 7 van France Football: “Net als vorige week in Lille toonde Tadic zijn volledige kleurenpalet. Hij kan het tempo van een wedstrijd dicteren met zijn perfecte passes en een nog indrukwekkender inzicht. Combineert geweldig met Klaassen.”

So Foot is lyrisch over Tadic: “Zó delicaat en kostbaar, als porselein uit Limoges”, zo klinkt het. Het medium komt met een duidelijke analyse: “Ajax is gewoon sterker, voetbaltechnisch in de eerste wedstrijd en qua ervaring in de tweede wedstrijd. Er is niets gestolen, want het was een mooie show van 180 minuten.”

“Geen wonder voor LOSC, dat is uitgeschakeld door Ajax”, meldt het lokale La Voix du Nord. “Het is voorbij: Lille zal het vervolg in de Europa League niet meemaken. De koploper van Frankrijk speelde een zeer goede wedstrijd, werd gevangen door het koude realisme van de Nederlanders.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.