‘Ajax pakt uit met grote verrassing voor treffen met Lille’

Erik ten Hag kiest donderdag mogelijk voor een andere opstelling dan normaal wanneer het op bezoek gaat bij Lille voor de Europa League. Er wordt uitgegaan met Dusan Tadic op de nummer 9 postie, maar het Algemeen Dagblad komt met een andere mogelijkheid.

De coach heeft immers al een paar keer gezegd dat de Serviër op de linkerflank beter is. Hij zou hem kunnen laten staan, en dan begint Zakaria Labyad als een soort schaduwspits: “In de enige twee wedstrijden van dit jaar waarin Ten Hag zijn nieuwe aanvalsleider niet aan de aftrap liet verschijnen, fungeerde Labyad als (valse) spits. Tegen PSV moest hij in de eerste wedstrijd na korte de winterstop halverwege wijken voor de debuterende recordaankoop Haller. Tien dagen later kroonde Labyad zich tot matchwinner door in het bekerduel bij AZ voor de enige treffer te tekenen.”

De krant vervolgt: “Labyad had dit seizoen als (schaduw)spits ontegenzeggelijk zijn waarde voor Ajax met vijf goals en vijf assists in de eredivisie. Wat bij de behendige aanvaller echter ook beklijft, is dat hij het in de (Europese) topduels niet kon bolwerken. Net als bij het opstellen van de sterke spitsen kleeft daarom aan deze optie ogenschijnlijk een groter risico tegen het defensief ijzersterke Lille dan de oude, vertrouwde variant met Tadic als oplossing voor het ontbrekende vinkje achter de naam van Haller.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

1 Reactie Plaats een reactie.
 1. Pieter says:

  is Promes ook mee?
  dan kunnen ze het met hem op links proberen,
  en Tadic in de spits.
  Mocht Labyad spits worden kan hij met vrije
  trappen prima scoren! Beetje positief ajb!

Reageer