‘Ik ben naar Ajax gekomen om titels te winnen’

Antony heeft de nodige indruk weten te maken in zijn eerste half jaar bij Ajax. In gesprek met De Telegraaf geeft hij echter aan het niet eens te zijn dat hij zich zonder moeite heeft aangepast.

“In de Eredivisie gaat het tot dusver wel oké. Maar ik heb ervaren dat de Champions League écht van een ander niveau is”, aldus Antony. “Daar was ik nog niet helemaal klaar voor en moet ik me verder voor ontwikkelen. Daar doe ik alles aan. En als ik voor komend seizoen naar dát niveau groei, zal ik daar in de Eredivisie mijn voordeel mee doen.”

De Braziliaan is tot nu toe echter bij iedere 61 minuten betrokken bij een doelpunt. “Vanaf het moment dat Ajax zich meldde, heb ik me in Brazilië al voorbereid op mijn komst naar Nederland”, zo geeft hij aan. “Ik heb op televisie alle wedstrijden gevolgd en heel specifiek naar de aanvallers gekeken. Wat deden Hakim Ziyech en David Neres op welke momenten? Waarom maakten zij die keuzes? Wat was het resultaat? En – heel belangrijk voor een aanvallend ingestelde Braziliaan – wat deden zij bij balverlies?”

Ook keek de aanvaller naar oude duels. “In het halfjaar dat ik hier nu ben, heeft de coach veel de nadruk gelegd op de omschakeling. Al denk ik dat ik daar door mijn thuisstudie mentaal al verder in was dan hij had gedacht. Ik vind dat je – los van het feit of er een hoge transfersom is betaald – als nieuwe speler de plicht hebt er alles aan te doen om onmiddellijk van waarde te zijn”, zegt hij daarover. “Ik ben gekomen om titels te winnen. Het kampioenschap van de Eredivisie is mijn eerste doel. Daarnaast vecht ik voor een plek in de Seleção en wil ik WK’s spelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.