AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Matthijs de Ligt maakt grote indruk bij Juventus

Het Juventus van Matthijs de Ligt kwam gisteren niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Benevento maar toch werd Matthijs de Ligt geroemd voor zijn verdedigend werk.

De Ligt kon niets doen aan de tegentreffer die Juventus op slag van rust incasseerde, toen Gaetano Letizia een afvallende bal knap binnen volleerde. Voor het overige kwam Juventus in defensief opzicht nauwelijks in de problemen, al moest De Ligt in de slotfase ingrijpen. De centrumverdediger gooide zich voor een schot van Marco Sau, en voorkwam daar volgens de Corriere dello Sport ‘een zeker doelpunt’ mee. Il Messaggero noemt de actie van De Ligt ‘een interventie van levensbelang’.

Ook in de zogeheten pagelles, de rapporten, doet De Ligt het goed. “Onberispelijk in alle omstandigheden”, zo luidt het oordeel van JuventusNews24, dat een 6,5 uitdeelt. Ook Calciomercato komt tot dat cijfer. “Zijn derde wedstrijd in een week tijd, het zou de lastigste geweest kunnen zijn. Maar De Ligt toont zich opnieuw een muur en blijft doorgroeien.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.