Valentijn Driessen fileert Ajax en trainer Erik ten Hag

Ajax verloor gisteren in eigen met 0-1 van Liverpool. Journalist Valentijn Driessen is kritisch op het spel en de opstelling van de Amsterdammers. In zijn column haalt hij dan ook hard uit en vooral naar trainer Erik ten Hag.

De journalist schrijft namelijk: “Ajax speelde niet vanuit eigen kracht, vanuit het gebruikelijke positiespel en dat was jammer. Zeker na de noodgedwongen wissel in de zesde minuut met Promes voor Kudus had Ajax meer initiatief kunnen nemen vanuit de eigen huisstijl: 4-3-3. Een gemiste kans. Zoals het ook onbegrijpelijk was dat Ten Hag niets deed toen Klopp hem een handje leek te helpen door zijn drie aanvallers na een uur naar de kant te halen.”

Driessen gaat verder: “Ajax bleef volharden in de uitgestippelde strategie. Zonder succes en dat zat er helemaal niet meer in toen twee van de vier beste Ajacieden, Klaassen en Neres naar de kant gingen. Met Blind en Tadic als overgebleven sterkhouders bleef er te weinig over om het zelfs Liverpool B nog lastig te maken. Dat Ten Hag in de slotfase koos voor va banque-spel met de spitsen Huntelaar en Traoré onderstreepte de Amsterdamse onmacht. Het voorkwam niet dat Ajax in de laatste acht thuiswedstrijden in de Champions League op één overwinning bleef staan.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer