Zware kritiek op Frenkie de Jong: ‘Kinderlijk, een fiasco’

FC Barcelona ging gisteren met 1-0 ten onder tegen Getafe. Frenkie de Jong was verantwoordelijk voor de gegeven strafschop. De Spaanse media is hard voor hem in haar kritiek.

Diario SPORT karakteriseerde De Jong als ‘inocente’, maar deelde ook een 5 uit. ‘Hij zette een stapje extra, stuurde het team aan en was constant op zoek naar de ruimtes. De penalty die hij weggaf was echter een serieuze fout: hij was gewoon te laat. Het leek erop dat hij na die actie mentaal niet meer de oude was.’

La Vanguardia vond dat De Jong – net als Dest – beter had moeten weten, na het Europa League-tweeluik tussen zijn oude club Ajax en Getafe van vorig seizoen. ‘De spelers van Getafe werkten hem op de zenuwen. De Jong wilde net zoveel energie in de wedstrijd leggen als de Azulones, maar vergaloppeerde zich en gaf een penalty weg. Barça was in de val gelopen en Jaime Mata passeerde Neto.’

Mundo Deportivo leefde mee met De Jong, maar vond ook dat er niets in te brengen viel tegen de beslissing van arbiter César Soto Grado. ‘Zijn overijverige actie leidde tot een strafschop, maar hierdoor sneeuwde zijn goede wedstrijd onder. De Jong heeft zichzelf verbeterd, zowel in de opbouw als in aanvallende zin.’

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer