Ajax twijfelt: ‘Is de selectie wel op orde’

Ajax wist gisteren met een benauwde 0-1 te winnen van Sparta. De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt door de Braziliaanse nieuwkomer Antony. Volgens de Telegraaf wordt er getwijfeld bij de Amsterdammers over de bestaande selectie. Is deze namelijk wel op orde?

Journalist Mike Verweij schrijft op maandagochtend over het kunnen opvangen van eventuele blessures: “Wat als na het sluiten van de transfermarkt – als de nationale en internationale wedstrijden elkaar in hoog tempo opvolgen – de spelers alsnog één voor één afhaken? In en rond de selectie zijn er twijfels of de selectie breed én geslepen genoeg is om in alle competities optimaal te kunnen presteren.”

Hij gaat verder: “Een ervaren linksbenige verdediger, die centraal en als linksback uit de voeten kan, én een gelouterde extra middenvelder aan de selectie lijken geen overbodige luxe. Bij blessures en/of schorsingen van Daley Blind, Nicolás Tagliafico en Ryan Gravenberch wordt de spoeling op die posities wel héél dun. Een voordeel voor de Ajax-leiding is wel dat er in de wintertransferperiode – door de late competitiestart al over tweeënhalve maand – reparatiewerkzaamheden kunnen worden verricht.”

In de Johan Cruijff ArenA hinkt men op twee gedachten: “De keuze tussen aankopen verrichten of de hand op de knip houden, zal de directie hoofdbrekens bezorgen. Wordt Ajax met de huidige groep met twee vingers in de neus kampioen en slaagt Ten Hag er met zijn team in te overwinteren in de Champions League, dan hebben de beleidsbepalers gegokt, (miljoenen) gewonnen en ruimte geboden aan de eigen jeugd. Gaat het mis, dan is goedkoop duurkoop geweest.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer