‘Christian Eriksen wil terugkeren bij Ajax’

Meesterscout John Steen Olsen werkt al heel wat jaren voor Ajax. Hij was verantwoordelijk voor de komst van o.a Zlatan Ibrahimovic, Christian Eriksen en Kasper Dolberg.

In een interview met De Telegraaf vertelt de talentenjager: “Ik bel Kasper af en toe nog. Een heel goeie jongen. Ik vind het ook echt jammer dat hij weg is gegaan bij Ajax. Ik begrijp ook niet waarom een speler met zoveel kwaliteit het niet heeft gered en had hem graag nog jaren bij ons gezien. Ik heb Kasper twee jaar gevolgd bij Silkeborg en snapte maar niet waarom ik een van de weinige scouts was die enthousiast over hem was. Hij is namelijk echt fantastisch.”

Olsen begint te lachen: “Ik weet nog dat Kasper met Silkeborg Onder-17 een wedstrijd speelde tegen FC Kopenhagen. In die wedstrijd zou ik definitief beslissen of het voor mij een ‘ja’ of ‘nee’ zou worden. En na tien minuten maakt hij me toch een doelpunt… uit een onmogelijke hoek. Toen wist ik het wel, haha. Ik ben heel blij dat hij zo gelukkig is in Frankrijk. Hij doet het ook goed.”

Vervolgens doet hij een onthulling over Eriksen: “Ik sprak Christian laatst nog. Dat is niet alleen een geweldige voetballer, maar ook iemand die altijd met beide benen op de grond is blijven staan. Ik heb wel tegen hem gezegd dat hij terug moet komen naar Ajax. Hij antwoordde dat hij dat graag wil doen, maar wel als hij wat ouder is. Hij is pas 28 jaar hè. Maar we zullen zien of hij het doet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.