AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Matthijs de Ligt moet met vuist op tafel slaan’

Het Juventus van Matthijs de Ligt won gisteren met 2-0 van Sampdoria en stelde zo het kampioenschap veilig. De mandekker speelde niet een al te beste wedstrijd en dat vond ook analist Marco van Basten.

De oud-voetballer laat weten: “Ik vind hem de laatste wedstrijden niet goed spelen, ik weet niet wat dat is.” Presentator Bas van Veenendaal stelt vervolgens dat De Ligt al weken last heeft van zijn schouder. San Marco: “Ongetwijfeld. Nu had hij last van zijn hamstring, misschien stapelt dat op. Vermoeidheid, niet fit. Maar het aantal kansen die Juventus alleen al weggeeft in de tweede helft, is enorm. Dat moet hij zichzelf ook aanrekenen, als centrale verdediger moet je ook organiseren en het neerzetten. Als Bonucci dat niet doet, moet jij dat doen. Ze doen het allebei niet en daardoor zie je dat de achterhoede van Juventus heel kwetsbaar is.”

Van Basten speelde zelf jarenlang met pijn in de enkel: “Je past je wel aan. Van mijn enkel had ik al zolang last, daar raakte ik aan gewend. Ik weet niet hoe het zit met je schouder, maar ik kon bepaalde dingen niet. Niet vrij schieten, bijvoorbeeld. In het heetst van de strijd is het soms wel even lastig daarmee te spelen. Ik denk dat hij daar last van heeft, maar hij moet zichzelf daarin goed begeleiden.”

Als laatste heeft hij advies voor De Ligt: “Dan moet hij zeggen: ik speel en ik neem alle risico’s. Of je moet niet spelen. Dat moet hij zelf inschatten. Als je nog lang wil doorvoetballen, moet je weten dat het geen schade voor de lange termijn oplevert.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.