Frank de Boer krijgt trap na: ‘Drie redenen voor ontslag bij Atlanta’

Vrijdag maakte de club Atlanta United bekend dat het niet verder gaat met trainer Frank de Boer. Dit zou in onderling overleg zijn gebeurd maar de vork lijkt anders in de steel te zitten.

The Atlanta Journal-Constitution schreef direct over een conflict tussen de spelersgroep en De Boer, journalist Matthew Doyle doet daar op de officiële website van de Major League Soccer nog een schepje bovenop.

Volgens Doyle zijn er drie hoofdoorzaken voor het ontslag van De Boer bij Atlanta. “Verliezend voetbal, waardevermindering van de spelers en een ontevreden spelersgroep”, schrijft hij.

De Boer won in anderhalf jaar tijd twee prijzen bij Atlanta, maar moest na een reeks van drie nederlagen in het MLS is Back Tournament vertrekken.

Ook het voetbal dat Atlanta onder De Boer speelde, kon Doyle totaal niet bekoren. “De Boer heeft het team afgebroken in een poging een elftal te creëren dat in zijn geest kon spelen”, luidt de spijkerharde conclusie van de journalist.

“In dat proces veranderde Atlanta van de goedspelende, vermakelijke ploeg van zijn voorganger Tata Martino in een ongelukkig stel spelers zonder enige flair.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer