Kudus vergeleken met oud Ajax-talent: “Hetzelfde type: sterk, mega-balvast”

Kees Luijckx denkt dat Ajax erg goede zaken heeft gedaan met het aantrekken van Mohammed Kudus. De Amsterdammers betalen maar liefst negen miljoen euro voor de 19-jarige speler aan FC Nordsjaelland.

“Ken je Stanley Aborah nog?”, vergelijkt Luijckx de nieuwbakken Ajacied met het voormalige talent uit de Amsterdamse jeugd. “Kudus is hetzelfde type. Sterk, mega-balvast, ook uit Ghana. Misschien klinkt het nu een beetje raar omdat Aborah nooit definitief doorbrak, maar ik bedoel het dus wel positief.” Woensdag werd bekend dat Ajax negen miljoen euro neertelt. “Voor Nordsjaelland is het een enorm bedrag”, stelt Luijckx. “Door dat bedrag komt er voor Kudus zelf ook druk op te liggen bij Ajax. Maar goed, druk is er altijd als je bij een topclub gaat spelen.”

Luijckx ziet de attractieve Kudus zeler slagen in Amsterdam. “Ik zag een statistiekje voorbij komen dat hij de meeste succesvolle dribbels van heel Europa heeft gemaakt. Dan kun je denken: tsja, in de Deense competitie. Maar aan de andere kant: veel ploegen spelen hier verdedigend. Hij neemt toch steeds het initiatief, dat maakt hem voor het publiek ook een aantrekkelijke speler.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer