‘Luis Suarez heeft transfernieuws voor Ajax’

Met zijn 33 jaar is Luis Suarez bezig aan zijn nadagen in zijn carriere. De kans is groot dat hij nog een jaar blijft voetballen bij FC Barcelona en daarna vertrekt. Dit weten diverse Spaanse media te melden.

Het contract van Suárez in het Camp Nou-stadion loopt door tot medio 2021, maar wordt met één jaartje verlengd als de goalgetter volgend seizoen een x-aantal wedstrijden speelt. Toch zouden de beleidsbepalers van Barça de aanvaller een transfervrij vertrek gunnen.

De nummer twee van LaLiga aast op de handtekening van Lautaro Martínez van Internazionale, maar dat betekent niet dat Suárez weggaat. De international van Uruguay durft de concurrentiestrijd met de landgenoot van Lionel Messi namelijk wel aan. Hij heeft zijn zinnen gezet op nog één jaartje in Catalonië.

Daarna zou hij terug kunnen keren naar Ajax, Suárez heeft een paar keer gezegd dat hij zijn carrière af wil sluiten in Amsterdam. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet daar een tijdje geleden over weten: “De deur staat altijd voor hem open. Ik hoop dat FC Barcelona hem vervangt. Nee, ik maak een grapje, maar als hij serieus terug wil keren naar Ajax, zou ik de volgende dag naar Barcelona gaan om met hem te praten.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer