Louis van Gaal deelt pluim uit aan Ziyech: ‘Dan ben je een speciale speler’

Louis van Gaal is vol lof over de ontwikkeling die Hakim Ziyech de laatste jaren heeft doorgemaakt. Volgens de toptrainer heeft de dribbelaar zich echt waargemaakt als een topspeler.

“Hij heeft zich ongelooflijk ontwikkeld. Niet zozeer in creativiteit, maar naar een teamspeler toe”, stelt Van Gaal bij NOS Studio Sport. “Bij FC Twente had hij dat nog niet, bij Ajax heeft hij dat onder leiding van Ten Hag ontwikkeld. Het publiek heeft hem in de armen gesloten, dat was in het begin ook niet.”

“Het is mooi dat het publiek is gaan inzien dat hij ongelooflijk hard werkt voor een creatieveling, maar dat hij ook nog doelpunten maakt en assists geeft”, aldus Van Gaal. “Natuurlijk heeft hij veel balverlies, maar hij is wel de jongen die de doelpunten voorbereidt. Dan ben je een speciale speler en dan moeten zijn medespelers accepteren dat hij even een balletje te veel geeft.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer