Louis van Gaal veegt vloer aan met Ajax: ‘Dit is totale onzin!’

Marc Overmars de technisch directeur van Ajax pleit ervoor dat de Eredivisie zo snel mogelijk wordt stopgezet. Maar niemand minder dan Louis van Gaal dient hem nu van repliek.

In een gesprek met het Algemeen Dagblad barst hij los: “Als vaststaat dat het coronavirus is verslagen, moet je eerst de huidige competitie uitspelen. Sport is er om een winnaar aan te wijzen, op het veld. Niet om te zeggen: na 25 wedstrijden kappen we de boel achter een tafel af en is Ajax kampioen. Dat AZ op driekwart van een competitie evenveel punten heeft, dat doet er dan niet toe? Dat is onzin. Iedereen die sporter is, begrijpt wat ik bedoel.”

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal vervolgt: “Ik vind het ook schandalig hoe het gezondheidsvraagstuk in de discussie over ‘uitspelen of stoppen’ wordt ingezet. Heel Nederland houdt zich aan wat het RIVM voorschrijft. Zíj zijn de specialisten. Maar terwijl ook de regering al wekenlang de experts volgt, gaan wat voetbalclubs ineens zeggen dat het allemaal niet kan, Ajax voorop.”

Van Gaal sluit af: “Wie willen niet uitspelen? Ga maar kijken: clubs die nu in de stand op een Europese plek staan, Feyenoord uitgezonderd, en clubs in de degradatiezone. De coronacrisis misbuiken voor eigen gewin, en het dan brengen als statement voor de volksgezondheid; ik ben een jongen die daar niet tegen kan. Als het mag van de deskundigen van het RIVM, hoop ik eigenlijk dat de middenmoot van de Eredivisie ervoor kan zorgen dat de competitie wordt afgemaakt.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer