‘Robin van Persie ziet Ajax als outsider voor de Europa League titel’

Robin van Persie ziet Ajax als één van de outsiders om dit seizoen beslag te gaan leggen op de Europa League. Dit zegt hij in een gesprek met het medium Omnisport.

“Arsenal en Manchester United zijn absoluut favorieten om de Europa League te winnen. Maar Ajax is op een pijnlijke manier uitgeschakeld in de Champions League en heeft ook zeker een kans”, denkt RVP. “Ajax heeft namelijk ook een erg sterke selectie.”

Hoewel Manchester United opnieuw een moeizaam seizoen kent, predikt Van Persie voor geduld en vertrouwen in trainer Ole Gunnar Solskjaer. “Sir Alex Ferguson kreeg de tijd om zich aan te passen en een bepaald niveau te bereiken. Het is niet goed voor een club om elke twee jaar een nieuwe trainer aan te stellen”, vindt de Nederlander, die denkt dat het na het ontslag van David Moyes, Louis van Gaal en José Mourinho nu goed zou zijn om de trainer de tijd te geven.

“Als je voor Solskjaer kiest, geef hem dan ook ruim de tijd. De club moet eerst stabiliteit tonen”, aldus Van Persie, die niet denkt dat United dit seizoen in Engeland nog een grote rol van betekenis gaat spelen. “Er zijn nog te veel pieken en dalen om echt voor de prijzen te kunnen spelen.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer