Frenkie de Jong: “Getafe zwaarste tegenstander die Ajax kon loten”

Vanavond speelt Ajax in de Europa League een uitwedstrijd tegen het Spaanse Getafe. Volgens Barca-ster Frenkie de Jong is dit de zwaarste tegenstander die ze konden loten. Dit zegt hij in een gesprek met het Algemeen Dagblad.

De middenvelder zit dit seizoen bij Barcelona en heeft zodoende al tweemaal tegen de aankomende tegenstander van Ajax gespeeld. “Getafe is écht een goede ploeg, ik denk dat het de zwaarste tegenstander is die Ajax kon loten”, reageert De Jong op de kansenverhoudingen.

Ook Barcelona had het tweemaal lastig. “Je onderschat Getafe snel omdat de club van naam geen Barcelona, Real of Atlético is, maar ook geen Sevilla of Valencia, en omdat men geen grote sterren heeft. Maar Getafe staat niet voor niets derde in Spanje.”

De Jong vindt het nog altijd jammer dat Ajax uit de Champions League is. De Nederlander had de overtuiging dat de Amsterdammers zomaar weer eens de halve finale konden bereiken. “Ik had Ajax het liefst zo laat mogelijk getroffen, want we zouden het écht moeilijk tegen de ploeg hebben gekregen.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer