‘Ajax moet stunten met komst van Georginio Wijnaldum’


De kans is groot dat er van de zomer heel veel spelers zullen gaan vertrekken bij Ajax dus technisch directeur Marc Overmars zal aan de bak moeten om de nodige vervangers binnen te halen. Volgens Johan Derksen zou Georginio Wijnaldum een waanzinnige speler voor de Amsterdammers kunnen zijn. Dit zegt hij in het programma Veronica Inside.

De meeste sterkhouders van Liverpool liggen langdurig onder contract op Anfield Road, maar dat geldt niet voor de middenvelder. Zijn contract loopt medio 2021 af en het is op zijn minst opvallend dat de Reds deze verbintenis nog niet verlengd hebben… Derksen: “Hij is in de loop der jaren natuurlijk wel een allround prof geworden, hè? Het was in Nederland vooral een speler die gefocust was op aanvallende acties, bij balverlies deed hij niet mee. Maar het is nu een jongen die ballen afpakt, belangrijke passes geeft en ook nog scoort. Dan ben je van alle markten thuis.”

De voormalige hoofdredacteur van Voetbal International gaat verder: “Daar heb je er weinig van, met het loopvermogen dat hij ook nog heeft.” Derksen richt zich tot zijn tafelgenoot Wim Kieft: “Hij zou nu een waanzinnige speler voor Ajax zijn.” De oud-voetballer van onder meer het Italiaanse Pisa reageert: “Wijnaldum, ja, met die kwaliteiten. Maar als je zo goed bent en je weet dat je contract over anderhalf jaar afloopt, dan kun je ook wel wat eisen.”

Derksen sluit af: “We moeten ook geen medelijden met hem hebben, want als ze niets met hem doen en hij kan gratis de deur uitlopen, dan hoeft hij zich zijn hele leven geen zorgen meer te maken. Ik denk dat half Europa hem wil hebben.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer