AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Chelsea meldt zich met 175 miljoen bij Ajax en Lyon’

Chelsea wil deze zomer uitpakken met de komst van nieuwe spelers. Ze hebben hiervoor Moussa Dembele van Lyon in het vizier en Ajax-speler Hakim Ziyech. Trainer Frank Lampard heeft een transferbudget van 175 miljoen euro gekregen om dit te bewerkstelligen.

De Engelse trainer werd aan het begin van dit seizoen aangesteld als nieuwe trainer van Chelsea, maar wacht sindsdien nog altijd op zijn eerste echte aankoop. The Blues mochten afgelopen zomer vanwege een transferban helemaal geen nieuwe spelers toevoegen aan de selectie, terwijl er in januari bewust voor gekozen werd om de hand op de knip te houden. Lampard uitte zijn onvrede over het uitblijven van versterkingen extern niet, maar volgens de Evening Standard had hij wel degelijk gehoopt op nieuwe namen.

De Londense krant verzekert dat Lampard aankomende zomer hoe dan ook een nieuwe centrumspits wil toevoegen aan zijn selectie. Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) en Dries Mertens (Napoli) werden afgelopen maand genoemd als tussenoplossingen, maar Chelsea heeft voor de langere termijn een andere favoriet: Dembélé. De 23-jarige aanvaller bleek in de winterse transferperiode niet los te weken bij Olympique Lyon, maar Chelsea is hoopvol dat de Franse club na dit seizoen wél wil praten over een transfer.

Ziyech heeft een doorlopend contract bij Ajax, maar de verwachting is dat de Amsterdamse club bij een redelijk bod zal meewerken aan een zomers vertrek van de spelmaker. Ziyech maakte eerder dit seizoen grote indruk in de Champions League tegen Chelsea, onder meer met een schitterende vrije trap uit een schier onmogelijke hoek die uiteindelijk leidde tot een eigen doelpunt van doelman Kepa Arrizabalaga.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.