‘Ajax zal hierom nooit meer de Champions League gaat winnen’


Ajax zal nooit meer beslag leggen op de Champions League. Dit is de mening van columnist Ilja Pfeijffer, die werkt voor HP de Tijd. Hij vindt het voetbal een stuk minder leuk geworden dan vroeger.

“Dat komt door de commercie. Het grote geld heeft het voetbal kapot gemaakt. Van mijn favoriete teams uit het verleden kan ik de opstelling nog steeds uit mijn hoofd reproduceren, maar tegenwoordig worden spelers in zo’n tempo gekocht en verkocht dat ze al voor de tegenpartij spelen voordat ik hun namen heb gememoriseerd. Als een club als Ajax of Genoa toevallig een keer een leuk spitsje heeft, moet je als supporter gaan zitten hopen dat hij niet te vaak scoort, anders gaat hij binnen de kortste keren naar een grote club, waar hij op de bank mag zitten. Er zijn zelfs transfers mogelijk halverwege het seizoen”, foetert Pfeijffer.

“Het geld is zo allesbepalend geworden dat de begroting van de club een feilloze indicatie is geworden voor de te verwachten sportieve successen. Winnen is een kwestie van budget geworden. Ajax zal nooit meer de Champions League winnen omdat clubs uit Spanje en Engeland oneerlijk veel rijker zijn.”

“De clubs uit de Primera Division in Spanje hebben een gezamenlijke schuld van meer dan 3,5 miljard euro. Een speler in de Engelse Premier League verdient gemiddeld twaalf keer zoveel als een speler in de Nederlandse Eredivisie. FC Barcelona geeft zijn spelers een gemiddeld jaarsalaris van 11 miljoen euro. Het zijn perverse getallen, die op geen enkele manier te rechtvaardigen zijn”, aldus de columnist tot slot.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer