AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax moet 12 miljoen euro betalen voor Jan Vertonghen’

Ajax wil zich deze transferperiode graag gaan versterken met oude bekende Jan Vertonghen. Hij heeft een aflopend contract bij Tottenham Hotspur en is niet meer altijd vaste basisspeler. The Spurs zouden 12 miljoen euro voor hem willen hebben.

Ajax had vorig seizoen nog de beschikking over Matthijs de Ligt en kreeg behoorlijk weinig doelpunten tegen, maar dit seizoen is het defensief gezien wat minder bij de Amsterdammers. In de zomer kocht directeur voetbalzaken Marc Overmars Edson Álvarez van Club América voor 15 miljoen euro, maar de Mexicaan werd in de eerste seizoenshelft vooral op het middenveld geposteerd… waar hij ietwat tegenviel.

Het is onbekend wanneer de huidige nummer één van de Eredivisie Daley Blind weer op kan stellen. De multifunctionele voetballer kreeg onlangs opeens te maken met een ontstoken hartspier en is daar nog altijd herstellende van. De komst van Vertonghen zou wat dit betreft uitkomst kunnen bieden.

One thought on “‘Ajax moet 12 miljoen euro betalen voor Jan Vertonghen’

  1. Aan de ene kant begrijp ik de inzet voor een ervaren kracht wel, maar aan de andere kant alle nieuwe achterhoedespelers hebben amper de mogelijkheid gehad om te spelen, laat staan te groeien in hun rol. Per Schuurs, Kik Pierie en Alvares zijn toch prima gasten. Geef ze een echte kans. Vertonghen is ook niet zo snel. Alleen brengt hij wel CL ervaring en een vlammend afstandschot mee.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.