AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

“Vrees dat Daley Blind voor altijd zijn onbevangenheid kwijt is”

Columnist Nico Dijkshoorn vreest voor de situatie rondom Daley Blind. Er werd bij hem een ontstoken hartspier vastgesteld en Dijkshoorn vreest nu dat dit ten koste gaat van zijn onbevangenheid.

Dijkshoorn schrijft: “Danny Blind was een heel goede voetballer. Een leider. Helaas net geen goede Ajax-kop. Iets te veel een FC Utrecht-kapsel. Die Danny zag zijn zoon op de grond vallen. Geen bal in de buurt. Ik probeer te bedenken hoe dat verder is gegaan. Danny moest in de catacomben wachten op zijn zoon. ‘Wat gebeurde er nou?’ En dan tijdens het antwoord zien dat je zoon zelf ook doodsbang is.”

“Dat is wat ik zag tijdens het interview na de wedstrijd. Een doodsbange speler die alleen nog omhoog werd gehouden door een paar flarden mediatraining. (…) Inmiddels is bekendgemaakt dat het om een ontstoken hartspier gaat, dat er uit voorzorg een medisch foefje onder de huid is aangebracht en dat iedereen goede hoop heeft dat Daley na de winterstop gewoon weer met Ajax voor de landstitel speelt, maar ik ga doodsomber het nieuwe jaar in.”

Dijkshoorn vervolgt: “Ik vrees dat de jonge Blind voor altijd zijn onbevangenheid kwijt is. Hij zal nooit meer het gevoel hebben dat zijn voetballeven oneindig is. Want zo speelde Daley dit seizoen en het vorige: alsof hij eindelijk snapte dat hij alles kan wat hij maar wilde. (…) Onbekommerde levensdrift veranderde binnen een seconde in zorgelijk slapen. Elke ochtend na het wakker worden blij zijn dat je niet dood bent.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.