AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong krijgt stevige boodschap te horen in Barcelona’

In Nederland worden de nodige vraagtekens gezet over hoe trainer Ernesto Valverde Frenkie de Jong gebruikt maar intern zouden de rol echer zijn omgedraaid.

Volgens Don Balón is er ondanks de Spaanse koppositie onvrede over het veldspel. Spelers als Lionel Messi en Luis Suárez zouden zich onvoldoende gevoed voelen. Er is begrip voor het feit dat Sergio Busquets dit niet meer elke week kan brengen, maar men zou het idee hebben dat de Nederlandse nieuwkomer daar nog te veel laat liggen.

De Jong laat zeker positieve dingen zien in Barcelona, maar in het aanvallende gedeelte is hij nog te weinig beslissend. Coach Ernesto Valverde heeft dit ook kenbaar gemaakt in de media. Dat wil niet zeggen dat de oud-Ajacied nu een groot probleem heeft, maar men zou wel progressie eisen na de winterstop.

Na de break moet De Jong zijn ware aard laten zien in Barcelona. Mocht de middenvelder de gewenste ontwikkeling doormaken en de steraanvallers beter voeden, dan kan hij volgens de wijze heren in Catalonië uitgroeien tot een wereldster. Zo niet, dan zullen de vraagtekens toenemen. En er zijn al vaker grote namen geslachtofferd…

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.