AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax pakt ondanks uitschakeling toch tientallen miljoenen in Champions League’

Ajax werd gisteren op een erg zuren manier uitgeschakeld in de Champions League. Toch hebben de Amsterdammers met hin vampagne 45 miljoen euro verdiend. Dit weet Voetbal International te melden.

“Die Europese inkomsten kunnen in de Europa League nog verder oplopen, maar een stuk minder dan bij kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League het geval was geweest”, zo klinkt het bij VI. Een plek in de achtste finale van de Champions League had Ajax namelijk in één klap 9,5 miljoen euro opgeleverd, terwijl er bij plaatsing voor de volgende rondes nog iets hogere bedragen in het verschiet liggen.”

“Vorig seizoen incasseerden de Amsterdammers daardoor los van de inkomsten uit kaartverkoop en de (bescheiden) opbrengst uit de marketpool van de Champions League zo’n 77 miljoen euro aan UEFA-premies, nu blijft die teller steken op ruim 44 miljoen euro”, zo klinkt het.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.