AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Juve-directeur noemt Matthijs de Ligt een monster’

Matthijs de Ligt maakte afgelopen zomer voor 75 miljoen euro de overstap van Ajax naar Juventus. Zijn begin verliep stroef bij De Oude Dame maar inmiddels heeft hij zijn visitekaartje afgegeven. De voorzitter Fabio Paratici is dan ook in zijn nopjes met de aankoop.

Paratici omschrijft de kersvers Kopa Trophy-winnaar in gesprek met Tuttosport als ‘een monster’, in de positieve zin van het woord. “Un mo-stro! De beste investering in een jonge speler die we ooit hebben gedaan. Toen ik hoorde dat er mensen waren die aan hem twijfelden, kon ik daar alleen maar hard om lachen.”

De 47-jarige beleidsbepaler heeft zelf nooit getwijfeld aan de kwaliteiten van De Ligt. “Ik hoorde continu van iedereen: baas, dit is een fenomeen. En dat is hij ook! Sta je er wel bij stil dat hij op zijn twintigste al centraal achterin bij een topclub speelt?” Volgens Paratici moest De Ligt er bovendien sneller dan verwacht staan, nadat routinier Giorgio Chiellini een zware blessure opliep. “Paul Pogba kwam hier op een middenveld met Pirlo, Marchisio en Vidal terecht. De Ligt werd voor de leeuwen geworpen en moest meteen de lijnen uitzetten.”

Dat doet de Oranje-international echter met verve, vindt de directeur. “Hij heeft een nieuw tijdperk ingeluid en zal de beste centrale verdediger van de komende tien jaar worden.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.