AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax kan supertalent Reinier halen vanwege nieuwe Europese status’

Ajax heeft verregaande interesse in het Braziliaanse wonderkind Reinier. Zijn club Flamingo vraagt maar liefst 40 miljoen euro voor hem maar de Amsterdammers hebben dat gewoon in kas. Barcelona en PSG zijn ook in de markt voor hem maar de nieuwe status van de Amsterdammers zijn ze niet bij voorbaat kansloos.

De Telegraaf legt uit hoe dat kan, directeur voetbalzaken Marc Overmars blijkt goede contacten te hebben in het grootste land van Zuid-Amerika: “Ajax heeft via Forza Sports Group goede contacten in Brazilië. Het Nederlandse makelaarskantoor werkt samen met de bekendste Braziliaanse agent Giuliano Bertolucci en was nauw betrokken bij de transfer van David Neres. Forza bood ook Braziliaans international Richarlison aan, maar de te afwachtende houding van Ajax zorgde ervoor dat de vleugelaanvaller voor Watford (nu: Everton) koos.”

De bovengenoemde Overmars heeft zijn vizier nu al op het aankomende voetbaljaar gericht: “Dat Ajax al volop bezig is met volgend seizoen is logisch, omdat er aan vrijwel elke basisspeler wordt getrokken. Aangezien er al veel geld in kas is, de miljoenen door de goede prestaties in de Champions League binnenstromen en de marktwaardes van de Ajacieden blijven stijgen, heeft Overmars een flinke oorlogskas. Dat komt ook doordat de landstitel, waarnaar Ajax hard op weg is, voor volgend seizoen directe plaatsing voor de Champions League betekent en gegarandeerd 40 miljoen euro oplevert.”

Naar verluidt heeft Ajax bij Flamengo aangegeven 25 miljoen euro te willen betalen voor Reinier, maar de Brazilianen vragen ongeveer 40 miljoen euro. Dat lijkt nog een brug te ver.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.