AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Opmerkelijk advies voor Ajax: ‘Zaag hem doormidden’

Ajax speelt vanavond een uitduel in de Champions League tegen Lille. Dit moeten de Amsterdammers doen zonder zowel Daley Blind als Joel Veltman. Volgens Ronald de Boer had vooral die laatste niet geschorst te hoeven zijn.

Hij steekt van wal: “Door hem bij 1-4 bij Chelsea en met geel op zak te wisselen. Daley Blind had ik altijd laten staan, want hij houdt altijd zijn koppie erbij. Maar Joël heeft aangetoond dat hij weleens wat onbesuisder is. Hij wil soms voor zijn man komen, terwijl hij hem beter voor zich had kunnen houden. Dat is de aard van het beestje.” Daar voegt hij echter gelijk aan toe: “Achteraf is het heel makkelijk. En al speel je deze wedstrijd nog duizend keer: je maakt nooit meer mee dat er binnen vijf seconden twee spelers uit het veld worden gestuurd.”

Er komt natuurlijk ook wat geluk bij kijken: “Fluit die scheidsrechter voor de overtreding op Daley, dan krijgen Blind én Veltman geen rood, zijn zij er tegen Lille gewoon bij, krijgt Ajax geen penalty tegen en winnen ze gewoon van Chelsea. In dat geval was Ajax al bijna zeker geweest van de knock-outfase. Het was ultieme pech in een paar seconden.”

Lisandro Martínez, Quincy Promes en André Onana staan vanavond op scherp, maar zij krijgen opvallend advies: “Zaag hem doormidden als een tegenstander vlak voor tijd bij 0-1 alleen op doel af gaat, want een zege op Lille is belangrijker dan wel of niet meedoen tegen Valencia. Met drie punten is Ajax bijna verzekerd van overwintering in de Champions League.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.