AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Wesley Sneijder kiest opvallende beste teammaat óóit

Afgelopen zomer hing Wesley Sneijder zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Hij speelde in zijn carriere met de nodige grote voetballers. Denk aan Arjen Robben, Robin van Persie, Didier Drogba en Samuel Eto’o. Toch konden geen van deze spelers aan Guti.

Op FOX Sports zegt hij in gesprek met Kenneth Pérez naar aanleiding van zijn transfer van Ajax naar het Bernabéu: “Ik werd al snel basisspeler, eigenlijk meteen. Guti, nu kind van de club, heeft drie maanden niet tegen me gepraat, die zat op de bank. Op een gegeven moment gingen we samenspelen. We vonden elkaar blindelings. Die man is fenomenaal, misschien wel de beste speler waarmee ik ooit heb gevoetbald. Niet normaal. Hij heeft absoluut de meeste indruk op mij gemaakt.”

Sneijder gaat verder: “Hij kreeg de bal met zijn rug naar mij toe aangespeeld, dan draaide hij één keer weg en wist hij al waar ik heen liep. Dus niet waar ik stond, maar waar ik heen liep.” De recordinternational van het Nederlands elftal had best wat aanpassingsprobleempjes in de Spaanse hoofdstad: “In het begin had ik het een beetje moeilijk om echt in die groep te komen. Dat was een groep met Raúl, Sergio Ramos, Fabio Cannavaro, Marcelo, Pepe… Maar ik had geluk dat Ruud van Nistelrooy er al was. Op een gegeven moment kwam Arjen Robben ook, die kwam geloof ik een week na mij. Dan wordt het wel wat makkelijker.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.