AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Kritiek op Frenkie de Jong: “Er zitten veel fouten in zijn spel”

FC Barcelona kwam gisteren in de Champions League niet verder dan een 0-0 tegen Slavia Praag. En povere prestatie helemaal omdat ze enkele dagen eerder nog met 3-1 verloren van Levante.

Frenkie de Jong kon zich niet in zijn geheel aan de sportieve malaise onttrekken, maar de media waren na afloop vooral bezig om de positieve kanten van het spel van de Oranje-international eruit te lichten. Eén krant was desondanks bijzonder kritisch.

“De Jong deed wat hij moest doen en hij liet zich meer gelden naarmate de wedstrijd vorderde. Na de entree van Ivan Rakitic vooral nog meer in aanvallend opzicht. Een systeem met twee controleurs is niet in zijn voordeel”, beseft Marca. “Hij heeft meer vrijheid nodig.”

Sport deelt de Nederlander een zes uit en voegt daar de term ‘vasthoudend’ aan toe. “Zijn spel was niet zo briljant als andere keren, maar zijn instelling is altijd een voorbeeld voor iedereen”, oordeelt de Catalaanse sportkrant. “Hij was overal te vinden en was bestand tegen de tegenstoten van Slavia Praag.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.