AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Engelse media gaan helemaal los over Ajax: ‘Dit is werkelijk bizar’

Ajax speelde gisteren tegen Chelsea in de Champions League met 4-4 gelijk. Reden natuurlijk voor de Engelse kranten om helemaal los te gaan over de wedstrijd om Stamford Bridge.

The Guardian schrijft bijvoorbeeld: “Succes, als je probeert de zoveelste wilde Champions League-avond te begrijpen. Met 55 minuten op de klok stond Chelsea, verscheurd door de briljante creatieve geest van Hakim Ziyech, oog in oog met een vernedering.” De BBC vult aan: “De ploeg werd uit elkaar getrokken door Ajax’ slinkse aanpak, arbeid en dodelijke aanvoer vanaf de zijkant, die de sleutel was tot hun eerste drie goals. Maar het Chelsea dat zich vormt onder Frank Lampard speelt in ieder geval met hart en ziel. Dat was te zien in de laatste dertig minuten waarin Ajax wankelde, waaruit Chelsea voordeel sloeg.”

De omroep vervolgt: “Uiteindelijk moest Chelsea de eer delen – iets dat ze blind hadden geaccepteerd na 55 minuten, maar waar ze uiteindelijk misschien een beetje teleurgesteld over waren. Dit was een weergaloos spektakel waarin beide teams een beloning hadden verdiend.” Ajax maakte indruk op het medium: “De slotfase toont aan dat dit team geschapen is en gecoacht wordt naar de geweldige tradities van de club. Ze schudden het feit dat ze met negen man stonden van zich af en drukten zelfs naar voren in de zoektocht naar de winnende goal. Ajax heeft de koppositie verloren en zal het verlies van de twee spelers onrechtvaardig vinden, maar ze verdienen alle complimenten voor de amusementswaarde en hun puristische benadering van het spel.”

The Telegraph laat eenzelfde soort geluid horen: “In veel opzichten is Ajax wat Chelsea zou willen zijn: een zelfverzekerd elftal met vloeiend spel, dat de tegenstander vastzet en onder ze uitspeelt. Ze hebben twee Marokkanen, twee Argentijnen, een Braziliaan, een Kameroener en een Serviër in de basis, evenals Nederlanders; ze zijn allen onmiskenbaar geschoold in dezelfde speelstijl. Ze hebben hun twee beste spelers verloren in de zomer en toch is het lef van het team van vorig seizoen gebleven met een aantal wonderlijke spelers die, zo neem je aan, ook ooit zullen vertrekken.”

De krant looft het optreden van de arbitrage… “Het stadion was vol van ongeloof tijdens de acht goals, de twee rode kaarten die de VAR opdiende, de twee penalty’s en de afgekeurde, winnende goal. Het beste dat je over de VAR kan zeggen is dat alle beslissingen correct waren en dat zal voldoende voor de meesten zijn, maar deze wedstrijd live zien was een oefening in de bewijsstukken op de best mogelijke manier verzamelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.