AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dusan Tadic is vergelijkbaar met Marco van Basten’

Analist Wim Kieft is onder de indruk van Dusan tadic. Hij vindt hem de beste spits die we sinds Marco van Basten in de Eredivisie hebben gehad. Donyell Malen en Myron Boadu kunnen niet brengen wat Tadic op het moment brengt in Amsterdam.

Dat zegt de analist in zijn column in De Telegraaf. ‘Zet je de spitsen van Ajax op een rijtje na de periode Marco van Basten, dan is Dusan Tadic wel de meest complete van allemaal. Aan Van Basten kan hij niet tippen omdat Marco sneller was, fysiek sterker en goed kon koppen. Vooral Tadic’ specifieke kwaliteiten passen geweldig bij het voetbal dat Ajax zo graag speelt. Hij laat een elftal doorvoetballen.’

‘Het is Ajax afgelopen decennia niet gelukt om zo’n spits als Tadic op te leiden en de Serviër is min of meer een toevalstreffer. Hoe vaak heeft hij zijn linkerbeen in zo’n situatie niet weten te vinden om Donny van de Beek weg te steken of terug te leggen op Hakim Ziyech?’, aldus Kieft.

De analist maakt de vergelijking met de spitsen van PSV en AZ, maar ziet dat die nog niet kunnen tippen aan het niveau van Tadic. ‘Met Donyell Malen en Myron Boadu hebben PSV en AZ prima spitsen tot hun beschikking, maar kunnen ze niet tippen aan Tadic. Boadu is een ander type, meer een roofdier in het strafschopgebied, die precies weet wanneer en waar hij uit de dekking moet weglopen om vrij te komen. Malen is eigenlijk een kruising van Tadic en Boadu.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.