‘Interlandperiode levert Ajax grote problemen op’

Bijna elke speler bij Ajax is op het moment een international en dat levert nogal problemen op. En niet alleen in de hoofdmacht maar ook in de jeugdelftallen.En daar wordt niet altijd rekening mee gehouden.

De Telegraaf schrijft nu namelijk: “Ajax onder 19 beweegt zich bijna een maand als een gewond roofdier door de competitie en de UEFA Youth League. De selectie van trainer-coach John Heitinga met voornamelijk spelers van 17 jaar en jonger staat negen en mogelijk zelfs twaalf internationals af aan Oranje Onder 17, dat van 26 oktober tot 17 november deelneemt aan het WK in Brazilië. Overigens komt deze selectie op 20 oktober al bijeen. Als hofleverancier is Ajax daarmee de dupe van zijn eigen, succesvolle jeugdbeleid, waarbij de grootste talenten zo snel mogelijk worden doorgeschoven naar hogere elftallen.”

De krant vervolgt: “Ga er maar aan staan. Calvin Raatsie (17), Naci Ünüvar (16), Sontje Hansen (17), Kenneth Taylor (17), Brian Brobbey (17), Youri Regeer, Devyne Rensch (16), Anass Salah-Eddine (17) en Steven van der Sloot (17) worden sowieso door Ajax Onder 19 uitgezwaaid, terwijl Donny Warmerdam (17), Max de Waal (17) en Jaymillo Pinas (17) op de Oranje-reservelijst van Peter van der Veen staan en Neraysho Kasanwirjo (17) geblesseerd is.”

Heitinga zit met de handen in het haar… “Ajax Onder 19 speelt in competitieverband tegen Almere City (thuis) en NEC Nijmegen (uit) en voor de – met zes punten uit twee duels – succesvol gestarte Youth League twee keer tegen Chelsea. Vooral een oorvijg van de sterke Londenaren is een nachtmerrie, maar een reëel scenario met het oog op overwinteren in de baby Champions League. Heitinga kan in deze fase niet uit hogere elftallen met oudere spelers putten, omdat Jong Ajax in die periode uitgerekend tweemaal vrijdag en maandag (tegen Jong FC Utrecht, Excelsior, FC Volendam en FC Den Bosch) aantreedt en Ajax 1 vanwege de Champions League een midweeks programma heeft.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer