AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Matthijs de Ligt kijkt ogen uit: “Dat heb ik zelfs bij Ajax niet gedaan”

Matthijs de Ligt won gisteren in de Champions League met 3-0 van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Hij speelde een puike partij en heerste dan ook in de verdediging van De Oude Dame.

“Ik merk dat ik steeds beter gewend raak aan de jongens en aan de speelstijl. Vandaag was het goed”, vertelt de centrale verdediger aan Veronica. “Natuurlijk had ik liever een foutloze wedstrijd gespeeld tegen Napoli. Ik weet zelf ook wel dat dat niet kan. Misschien was het wel goed dat ik die wedstrijd zo speelde, want ik heb erna een snelcursus gekregen. Dat was fijn.”

De man van 75 miljoen euro stelt dat het ‘nu heel goed’ gaat. “Natuurlijk is het in het begin wennen. Je bent bij Ajax aanvoerder en hebt daar veel voor het zeggen. Je moet hier toch je plekje zien te vinden. Ik heb het gevoel dat ik dat nu heb. Daar ben ik heel blij mee. Italië staat bekend als een land waar het voetbal niet zo aanvallend is, maar er wordt wel een omslag gemaakt. Als je vandaag ziet hoe hoog wij verdedigen: dat heb ik zelfs bij Ajax niet gedaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.