AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

De Telegraaf verbaast met artikel over Ajax en arbitrage

Afgelopen zaterdag wist Ajax met 2-0 te winnen van FC Groningen. Dit gebeurde laat in de wedstrijd na een omstreden rode kaart van Django Warmerdam. De krant de Telegraaf neemt dan ook een stelling in.

De krant schrijft namelijk: “Ajax’ grootste tegenstander in de Eredivisie is Ajax zelf en als het dan dreigt fout te gaan, dan steekt de scheidsrechter wel even een helpende hand toe. Zeker in de Amsterdam ArenA. Tegen sc Heerenveen werd na rust de 1-2 van de Friezen afgekeurd door scheidsrechter Allard Lindhout, die een twijfelachtige overtreding op Joël Veltman na tussenkomst van de VAR bestrafte. Tegen FC Groningen schoot Bjorn Kuipers de kampioen in de Johan Cruijff ArenA te hulp.”

Men vervolgt: “De ploeg van Danny Buijs hield lang stand, treuzelde bij spelhervattingen en kreeg daarvoor door de van blessures teruggekeerde Kuipers de rekening gepresenteerd. Tweemaal zag de tukker het tijdrekken door de vingers en bij de derde keer in de 73e minuut besloot hij ex-Ajacied Django Warmerdam daarvoor op zijn tweede gele kaart te trakteren.”

Geen terechte beslissing, aldus het medium: “Op de beslissing van Kuipers viel wel iets af te dingen, want het was wel heel gemakkelijk om geel te geven en er een optelsom van te maken. Waarom pas bij de derde keer en niet bij de tweede of vierde keer tijdrekken. Willekeur van de eerste orde, terwijl Kuipers ook andere maatregelen tot zijn beschikking heeft als scheidsrechter. Namelijk het aantal door Groningen gestolen minuten bijtellen in plaats van zo nadrukkelijk een stempel op de ontmoeting te drukken met een rode kaart.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.