AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Italiaanse media: ‘Matthijs de Ligt nog steeds niet overtuigend’

Gisteren mocht Matthijs de Ligt weer in de basis beginnen in het competitieduel tegen Brescia. Juventus won deze wedstrijd met 1-2 maar het was weer niet allemaal even sprankelend.

Vooral het veldspel van de grootmacht van oefenmeester Maurizio Sarri was niet geweldig: in principe had de verdediging best weinig te doen. Desondanks deelt het medium CalcioWeb vandaag een 5 uit aan De Ligt als rapportcijfer en schrijft: “Hij had weinig te doen, maar het is nog altijd niet overtuigend. Bij vlagen danst hij op het veld alsof hij bij een concert van Boney M. is: DADDY COOL.” Ook Wojciech Szczesny en Aaron Ramsey worden overigens gekraakt: zij krijgen eveneens een vijfje.

Calciomercato is een heel klein beetje scheutiger en geeft de international van het Nederlands elftal een 6: “Hij liep de ruimtes van de tegenstander goed dicht en was punctueel in de manier waarop hij anticipeerde.” Datzelfde cijfer krijgt De Ligt van journalist Romeo Agresti. De Italiaanse tak van FOX Sports en Sport Mediaset delen respectievelijk een 6 en een 5,5 uit aan de oud-Ajacied.

Tuttosport deelt geen cijfers uit en is niet overdreven negatief over De Ligt, maar stelt wel dat de samenhang nog ontbreekt in de laatste linie van Juventus: “Dankzij het goede spel van Leonardo Bonucci en de fysieke kracht van De Ligt bleef de schade beperkt. De Ligt groeit met de wedstrijd en Bonucci gaat op dit moment door een erg sterke fase.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.