AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Frenkie de Jong wees Barcelona vorig jaar nog af

Sinds deze zomer maakt Frenkie de Jong furore in het shirt van FC Barcelona maar hij had al een jaar eerder de overstap kunnen maken. Toen vond de dribbelaar zelf nog niet klaar te zijn voor de stap.

“Het was in de vorige zomer, in 2018. Ze namen contact op met Ajax en mijn agent. Ik had het gevoel dat het beter was om nog een jaar in Amsterdam te blijven, Ajax wilde me ook nog niet verkopen”, vertelt De Jong aan El Periodico.

“Ik was duidelijk, vond dat ik nog een jaar in Amsterdam moest blijven. Ik was nauwelijks een volwaardig onderdeel van het eerste elftal en raakte een periode geblesseerd. Ik wilde spelen, daarom was het beter om bij Ajax te blijven.”

Deze zomer had De Jong meer ijzers in het vuur. “Als ik het niet eens was geworden met Barcelona was het waarschijnlijk Paris Saint-Germain of Manchester City zijn geworden. Maar dat is natuurlijk lastig om nu te zeggen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.