AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Buitenlandse media gaan los over Ajax: ‘Wat een nachtmerrie’

Ajax heeft gisteren uitgepakt in de Champions League. In de thuiswedstrijd tegen het Franse Lille werd het 3-0 en de buitenlandse media waren weer onder de indruk van het spel van de Amsterdammers.

In Frankrijk heeft men vooral aandacht voor de bovengenoemde Tagliafico, die door France Football, Foot Mercato en Maxifoot gebombardeerd wordt tot Man van de Wedstrijd. Het eerstgenoemde medium schrijft: “De offensieve Ajacied was een nachtmerrie voor de verdediging van Lille. Hij was simpelweg niet te stoppen.” De international van Argentinië krijgt een 8 als rapportcijfer van het magazine.

L’Équipe analyseert: “Ajax had controle en flitste zo nu en dan door de Lille-defensie. Zo waren Hakim Ziyech en de supersonische linksback Tagliafico in bloedvorm. Soms was Lille een toeschouwer van het Nederlandse festival, al kregen de bezoekers ook geweldige kansen. Ajax gaf echter een lesje voetbal, waaruit Lille lessen kan trekken voor de rest van het Champions League-seizoen.” De grote krant besteedt in het speciaal aandacht aan Ziyech: “Na zijn formidabele 2018/2019 is Ziyech weer zeer goed gestart aan het seizoen. Hij liet tegen Lille ál zijn kleuren zien. Technisch briljant en vaak verbluffend goed, voordat hij in de slotfase werd gewisseld en een staande ovatie van de Johan Cruijff Arena kreeg.”

Het Spaanse El Mundo Deportivo doet een duit in het zakje: “Ajax heeft laten zien dat het ook kan presteren zónder Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Mensen die verwachtten dat de Amsterdammers anders zouden voetballen kwamen gisteren bedrogen uit: in balbezit deed de ploeg denken aan het team van vorig jaar.” Sport is het daar gedeeltelijk mee eens: “Vooral in de eerste 20 minuten speelde Ajax geweldig voetbal, maar daarna zakte het iets in. Het was echter nog altijd genoeg om Lille ervan langs te geven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.