AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Italiaanse media vinden Matthijs de Ligt een flopaankoop’

Juventus wist gisteren tegen Napoli in eigen huis met 4-3 te winnen. Een waar spektakelstuk dus. Matthijs de Ligt stond in de basis en in de eerste helft speelde hij nog wel aardig maar na de pauze ging hij meerdere keren de fout in. Hij kan dan ook op de nodige kritiek rekenen in de Italiaanse media.

La Gazzetta dello Sport analyseert zijn spel: “De Ligt bevond zich bij alle doelpunten van Napoli op het plaats delict. Bij de 3-1 keek hij voor zich uit, waarna Kostas Manolas hem voorbij stak en raak kopte. Bij het doelpunt van Hirving Lozano, toen Piotr Zielinski op links opkwam, schatte De Ligt de situatie verkeerd in. Hij liet Lozano alleen en die maakte er weer een wedstrijd van. Het doelpunt van Giovanni Di Lorenzo: opnieuw een standaardsituatie en opnieuw gaat iemand voorbij aan De Ligt.”

De roze sportkrant roept de oud-Ajacied dan ook uit tot flop van de wedstrijd. Men weigert hem echter helemaal af te schrijven: “Er komt waarschijnlijk een dag waarop we deze avond ons zullen herinneren als een kantelpunt, als een van de weinige slechte avonden van een fenomeen. Maar toch, voor negentig minuten lang, was dit het verhaal van een miljoenenaankoop die faalde in zijn eerste thuiswedstrijden, terwijl Chiellini op krukken toekeek.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.