AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Spaanse kranten gaan los over Frenkie de Jong: ‘Spel was wat ongemakkelijk’

Frenkie de Jong startte gisteren wederom in de basis van FC Barcelona in het competitieduel tegen Betis Sevilla. Hij werd links op het middenveld neergezet en speelde naar behoren.

Van het Catalaanse dagblad Sport krijgt hij een zesje als rapportcijfer: de krant noemt het spel van de international van het Nederlands elftal ietwat ongemakkelijk: “Hij werd opgesteld aan de linkerkant en oogde wat verloren. Uiteindelijk kwam hij centraal te staan, waar hij het meest op zijn plek is. Het kost gewoonweg tijd om te wennen aan een nieuwe positie.” Uitblinker Antoine Griezmann (twee doelpunten en een assist) krijgt een acht: “Hij deed wat verwacht mag worden van een speler die wordt opgesteld om het verschil te maken.”

Het medium 90min geeft de Franse spits zelfs een tien: “Hij begon de transfersom van 120 miljoen euro te rechtvaardigen. Hij maakte zijn eerste doelpunt op het moment dat Barcelona de treffer het hardst nodig had. Zijn tweede was een kunstwerk.” De Jong krijgt een zeven: “Hij was de ‘minst goede’ van de drie middenvelders, maar dat betekent niet dat hij een slechte wedstrijd speelde. Hij kwam niet in moeilijkheden en had een bijdrage aan de wedstrijd, al had hij wel meer kunnen geven.” El Desmarque deelt datzelfde rapportcijfer uit aan de Nederlander: “Zijn optreden was onopvallend, maar wel in orde.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.