AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Buitenlandse kranten: ‘Ajax mist helderheid van Frenkie de Jong’

Ajax speelde gisteren niet haar beste wedstrijd van de laatste tijd. Op Cyprus werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen APOEL Nicosia. Daar vinden ze dat er meer in had gezet voor het team van trainer Thomas Doll.

De UEFA schrijft op zijn website ”Ajax in bedwang gehouden door APOEL’ en daar lacht men om bij de krant Phileleftheros: “De UEFA heeft de wedstrijd waarschijnlijk niet gezien. Dat Ajax niet heeft gescoord, is natuurlijk een knappe prestatie van APOEL. Maar de kop had waarschijnlijk moeten zijn: ‘APOEL in bedwang gehouden door Ajax’.” Het dagblad Politis voegt daaraan toe: “Voor degenen die de wedstrijd niet hebben gezien: het mag klinken als overdrijven, maar de waarheid is dat APOEL teleurgesteld mag zijn na de 0-0. APOEL oogde flitsend tegen de kampioen van Nederland en kreeg grote kansen om een historische overwinning uit het vuur te slepen.”

Oefenmeester Doll komt aan het woord in de Cypriotische media: “Ajax is een van de beste ploegen in Europa. We moeten niet vergeten hoe makkelijk ze vorig seizoen wonnen op bezoek bij Real Madrid en Juventus. Ik heb niet het idee dat we een gelijkspel hebben gestolen. We verdienden dit resultaat en hadden misschien nog kunnen winnen, als we iets meer vertrouwen hadden.”

‘Ajax mist Frenkie de Jong’

Het Catalaanse Sport weet wel waarom het momenteel niet zo lekker loopt bij Ajax: “De Amsterdammers missen de helderheid van Frenkie de Jong heel erg. Zonder de speler van FC Barcelona heeft de landskampioen van de Eredivisie het maar wat lastig om trouw te blijven aan zijn filosofie…” El Mundo Deportivo wijst daarnaast naar het vertrek van Matthijs de Ligt naar Juventus: “Het voetbal van het uitgeklede Ajax lijkt in niets meer op het snelle spel van het afgelopen seizoen…”

The Daily Mail schrijft dat APOEL eigenlijk had moeten scoren: “Vooral voor rust kreeg de club uit Cyprus een grote kans en Ajax mag zijn handjes dichtknijpen met de 0-0 eindstand. Het wordt ongetwijfeld een groot gevecht in de Johan Cruijff ArenA volgende week.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.