AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax kondigt maandag grote transfer aan’

Ajax gaat de selectie verder inkrimpen. Maandag zal namelijk bekend worden gemaakt dat het Kasper Dolberg gaat verkopen aan het Franse Olympique Nice.

Dat is in ieder geval wat de krant Nice-Matin vandaag meldt. Eerder bereikten de betrokken partijen al een akkoord over een transfersom van 20 tot 25 miljoen euro, maar de puntjes konden nog niet op de i gezet worden door de naderende overname van de Ligue 1-club. Die is inmiddels rond: het Britse Ineos van de miljardair Jim Ratcliffe heeft het voor het zeggen gekregen en dat betekent dat Nice mag investeren.

De ster van Dolberg rees ontzettend snel in de Johan Cruijff ArenA in het seizoen dat Ajax de finale van de Europa League haalde en die verloor van Manchester United. AS Monaco bood ongeveer 55 miljoen euro voor de diensten van de spits, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars zei ‘nee’ tegen dit voorstel. In de jaren daarna zakte de international van Denemarken echter steeds verder weg. Dit seizoen leek hij eerste spits te gaan worden in onze hoofdstad, maar werd hij al snel voorbijgestreefd door Dusan Tadic én Klaas-Jan Huntelaar.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.