AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax heeft met Edson Alvarez een ‘echte baas’ binnengehaald’

Ajax lijkt een grote slag te hebben geslagen met de komst van Edson Alvarez. De mandekker komt voor een vermogen over van America Mex maar lijkt zijn geld waard te zijn.

Dennis te Kloese, hoofd van de jeugdselecties van Mexico, is vol lof over Alvarez. “Van een lange dunne gozer tot een stevige en zeer veelzijdige centrumverdediger. Daar gaat Ajax veel plezier aan beleven. Het is een rustige jongen, makkelijk in de omgang, populair bij ploeggenoten en fans en zeer leergierig. Voetbalinhoudelijk heeft hij voor zijn lengte een opvallend goede techniek”, vertelt Te Kloese aan Voetbal International.

“En hij is tactisch heel slim. Daardoor is hij op meerdere posities inzetbaar.” Bovendien schuwt Alvarez het vuile werk niet, vertelt de Nederlandse opleider. “Want naast zijn technisch en tactisch vermogen, is hij ook nog eens spijkerhard in de persoonlijke duels. Echt op het randje soms.”

Verder is Alvarez een echte winnaar, zo bleek ook tijdens de Gold Cup toen hij het aan de stok kreeg met Michael Bradley van ‘rivaal’ Amerika. “Toen ging hij pontificaal voor Bradley staan, met zijn wijsvinger op zijn mond. Dat hij even stil moest zijn. Ja, Edson is een baas in het veld. Ook commercieel denk ik dat het een slimme move is van Ajax. Kijk maar hoeveel profijt PSV op dat vlak heeft van de Mexicaanse speler

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.